dinsdag 1 november 2011

9. Sanne ook aan de beurt

Er is ook voor Sanne een leuk bericht. Zij mag haar eerste wedstrijd meespelen. Elleke en Frederique zijn allebei ziek. Nu is er een speelster te weinig. Jammer voor Elleke en Frederique. Maar voor Sanne is het natuurlijk helemaal niet erg. Sanne mag haar nieuwe hockeyrokje aan. En omdat het al wat kouder wordt, hebben zij en Hugo ook een mooie hockeytrui van mama gekregen.

Meisjes E5 moet tegen Speel Sportief E2. Die zijn vast veel beter dan het team van Sanne. Een E2-team is immers veel hoger dan E5. Maar de coach is er nog niet zo zeker van dat Speel Sportief beter zal zijn. “Het zegt niets, Sanne, of je nou in E5 zit of in E2. Als een club wat kleiner is, zijn er gewoon minder teams. De hockeybond probeert ons altijd tegen teams te laten spelen die ongeveer even goed kunnen hockeyen.”

Al is het nog vroeg, de meisjes hebben er zin in. Ze gaan alvast een beetje hardlopen en naar elkaar overslaan. Ondertussen helpt de coach een van de meisjes met de keeperspullen. Dat ziet er wel wijs uit! Sanne is best een beetje zenuwachtig. Maar als ze een paar keer een bal heeft geslagen, wordt ze al wat zekerder. Ze heeft toch al veel geleerd in de afgelopen weken.