zondag 13 november 2011

10. Een sportieve tegenstander

Hugo kijkt naar zijn zusje. Sanne doet natuurlijk nog niet alles goed. Toch is hij best trots op haar. Ze ziet er heel leuk uit en ze heeft veel plezier in het spel. Maar de meisjes uit het team van Sanne zijn wel erg fanatiek. Eén van de meisjes, Mylène, roept steeds dat Sanne de bal sneller moet slaan. Hugo ziet dat Sanne er een beetje zenuwachtig van wordt.

Gelukkig vertelt de coach de meisjes in de rust dat iedereen de kans moet krijgen om het te leren. Ze zegt: “Toen jullie voor het eerst speelden, moesten jullie ook nog veel leren. We moeten toch écht met z’n zessen spelen. Als Sanne er niet bij was, kon de wedstrijd misschien niet doorgaan!” Dat begrijpt iedereen natuurlijk wel.

Eén van de meisjes heeft een plastic doos bij zich. Daar zitten sappige mandarijntjes en schijfjes komkommer in. Hugo ziet de meiden genieten van het fruit. Bij zijn eigen wedstrijd kreeg hij stukjes appel. Dat was ook lekker. Met rode hoofden luisteren de meisjes van E5 naar de coach. Die vindt dat ze het heel goed doen. Ze zijn bijna net zo sterk als Speel Sportief. 

Het is een heel spannende wedstrijd. Toch blijft deze tegenstander heel eerlijk spelen. En na een sportieve strijd eindigt de wedstrijd in 2 – 2.