vrijdag 25 november 2011

12. Sint komt naar de club


Het is al bijna december. Er is een e-mail gekomen van de hockeyclub voor Sanne en Hugo. Het is een uitnodiging voor een feest voor alle kinderen die bij de E-tjes en bij de F-jes spelen. In de e-mail staat: “Dag jongens en meisjes! Sinterklaas komt op bezoek bij de hockeyclub. Wij willen jullie uitnodigen voor dit grote feest. Kom in je hockeykleren en neem je stick mee.” Sanne vraagt aan haar moeder of ze naar het feest mag. Ook Hugo wil graag. En natuurlijk mag dat.  

Sinterklaas heeft een heleboel Zwarte Pieten meegebracht. Die zijn door het dolle heen. De Zwarte Pieten vragen de kinderen of die hen willen leren hockeyen. Dat willen de kinderen wel. Maar de Pieten kunnen er helemaal niets van! Sommigen houden hun stick aan de krul vast, alsof het een wandelstok is. Anderen houden hun stick vast alsof het een schep is. En ze dansen op het veld en letten niet meer op de bal. Of ze struikelen over hun eigen voeten. Hockeyen is echt helemaal niets voor de Pieten, maar iedereen giert het uit van het lachen.

Als mama Hugo en Sanne aan het eind van het feest komt ophalen, ziet ze haar twee kinderen met rode wangen en glimogen. “Die Pieten konden écht niet hockeyen, mam. Maar het was zo verschrikkelijk grappig!”