maandag 21 november 2011

11. Hockey voor vaders en moeders

“Papa, wat is een hockeybond?” Sannes vader is zijn hockeykleren aan het aandoen. Hij gaat zo meteen een wedstrijd spelen. Hij is een beetje verbaasd. “De Hockeybond? Hoe kom je daar nou bij?” Sanne vertelt hem wat haar coach gisteren heeft gezegd over de Hockeybond. Nu is het papa duidelijk. Hij legt uit: “De Hockeybond regelt dat alle teams van een club iedere zaterdag tegen een team van een andere club kunnen spelen. Mijn team bijvoorbeeld speelt straks tegen Woudberg en volgende week tegen Wit-Zwart. Dat maakt het heel afwisselend. Maar dat moet wel allemaal geregeld worden. Daar is de Hockeybond voor.”

Dan gaat de keukendeur open. Mama komt terug van trimhockey. Zij hockeyt elke zondagochtend met veel andere grote mensen. Dan gaan ze hockeyoefeningen doen en daarna een partijtje. Mama vindt het heel leuk, want ze speelt ook al heel lang hockey. Maar voor sommigen uit haar groep is hockey helemaal nieuw. Zoals voor de vader van Mark, uit hun straat. Die heeft altijd gevoetbald. Maar nu wilde hij ook wel eens leren hockeyen. 

“Als ik klaar ben met douchen, zullen we dan even bij de wedstrijd van papa gaan kijken, Sanne?" vraagt mama. "Misschien wil Hugo ook wel mee.” Zo gezegd, zo gedaan. En het wordt een lekker rommelige zondag.