woensdag 31 augustus 2011

5. Hugo mag invallen

Hugo staat in de badkamer zijn tanden te poetsen. Hij staat op het punt om naar bed te gaan. Dan gaat de telefoon. Hij hoort papa praten. “Oh ja, nu al?” zegt papa. “Maar hij is nog maar trainingslid..…. Nou, ik zal het hem vragen. We bellen zo wel even terug.” Hugo weet niet waar het over gaat. Aan haar gezicht te zien snapt Sanne het ook niet. Toch hebben ze allebei het idee dat het over Hugo gaat. Vragend kijkt Hugo papa aan. “Wat was dat, papa?” 

Zijn vader gaat op de rand van het bad zitten. “Luister eens, jongen. Ik moet even ernstig met je praten.” Hugo kijkt hem nieuwsgierig aan. Zo praat zijn vader nooit! Dan beginnen de ogen van zijn vader te glimmen. Hij vertelt gauw dat de coach van Hugo’s team heeft gebeld. Als Hugo wil mag hij zaterdag met de wedstrijd meedoen. “Nou, Huug, wat vind je me dáár van?!”

Hugo is er beduusd van. Meespelen? Hoe kan dat nou? Hij is nog maar trainingslid. Trainingsleden moeten eerst een tijdje trainen. Daarna mogen ze pas echt spelen. Waarom mag hij nu ineens meedoen? En wat nog belangrijker is: zou hij dat wel kunnen?