zondag 21 augustus 2011

2. De eerste training

Hugo vindt het heel spannend. Zijn zusje Sanne ook. Dat merkt hij aan het gegiechel nu de training steeds dichter bij komt. Sanne gaat altijd een beetje giebelen als ze zenuwachtig wordt. Hij niet. Hij laat het niet zo merken. Maar spannend is het wel. Zouden er wel leuke jongens in het team zitten? Natuurlijk kent hij Mark wel, die zit ook op hockey. Maar Hugo weet niet of hij bij Mark in het team komt. En zou de trainer wel aardig zijn? Hij kan toch nog niet zo goed hockeyen? 

Een roze stick voor Sanne
Hugo heeft een mooie hockeystick uitgekozen. Met knalgeel en zwart. Heel stoer. Sanne wilde natuurlijk weer een roze stick. Wel knalroze, dus ook wel weer een béétje leuk. Ze hebben allebei nog wel een geschikte trainingsbroek, vindt mama. En voor deze eerste keer mogen ze gewoon op hun sportschoenen. 

Ze kennen de hockeyclub al een beetje. Op zondag gaan ze wel eens naar papa kijken. Papa hockeyt er met allemaal andere meneren. Maar nu is het woensdagmiddag. Vandaag zijn er alleen maar kinderen met hun vader of moeder. 

Het is een drukte van belang. Allemaal jongens en meisjes die net training gehad hebben. En ook veel kinderen die klaarstaan om te beginnen met training. Veel kinderen hebben een sweater van de club aan. Dat ziet er gaaf uit! Het is erg gezellig. Overal horen ze hoe kinderen elkaar vrolijk begroeten. Ze vertellen elkaar over school en over andere leuke dingen. En de kinderen die klaar zijn zeggen hun trainer gedag: "Dank je wel, tot volgende week! Kom je nog naar onze wedstrijd kijken zaterdag?"